Ristijärvi Mustavaara Hepopuronpalsta

Varattu

Ristijärvi Mustavaara HepopuronpalstaVarattu
Ristijärvi Mustavaara Hepopuronpalsta
1 / 1

Hyväkasvuisia metsiä Ristijärvellä

Myytävä Hepopuronpalsta on n. 92,8 ha:n suuruinen määräala Mustavaaran metsäkiinteistöstä Ristijärvellä. Palsta sijaitsee Ristijärveltä n. 30 kilometriä länteen rajautuen pohjoisreunaltaan Salokyläntiehen. Kohteella kulkee myös lyhyt talvitienpohja. Tarvittavat peruskorjaus- ja tienrakennuskustannukset on huomioitu tämän kohteen hinnoittelussa.

Kiinteistörekisteriotteella mainittu ranta-asemakaava ja rasitustodistukselle kirjattu vuokraoikeus eivät kosketa myytävää määräalaa. Yhteisten alueiden osuudet eivät sisälly määräalakauppaan.

Palstan pinta-alasta 89 % on metsämaata, jonka arvioitu kokonaispuusto on n. 8 390 m³ eli n. 96 m³/ha. Metsistä n. 80 % on kehitysvaihteeltaan nuoria tai varttuneita kasvatusmetsiä, joissa puustoa on keskimäärin n. 100 m³/ha. Nuorissa kasvatusmetsissä puuston kasvu on alueellisesti poikkeuksellisen hyvä, n. 5,1 m³/ha/v (vrt. Metsätilastollinen vsk 2014). Uudistuskypsää metsää palstalla on n. 4,4 ha, mutta nämä metsikkökuviot sijoittuvat lähinnä palstalla sijaitseville metsälain nojalla suojelluille luontokohteille.

Yli puolet metsämaan kasvupaikoista on metsänkasvulle otollisia tuoreita kivennäismaakankaita. Ravinteisuudeltaan vaihtelevia turvemaan kasvupaikkoja metsämaan pinta-alasta on n. 37 %. Metsälain nojalla palstalla on suojeltu yhteensä n. 4,3 hehtaaria metsämaata. Metsätalous on rajoitettua suojelluilla alueilla. Suurin suojeltu alue on palstan luoteisosan läpi n. 1,1 kilometrin matkan virtaava Hepopuro rantavyöhykkeineen (n. 3,3 ha).

Hepopuronpalstan nuoret ja varttuneet kasvatusmetsät tasaavat metsätulojen tilikautta ja palstan tuoreet kivennäismaat takaavat hyvän kasvun nyt ja tulevaisuudessa. Ota yhteyttä asiantuntevaan kiinteistönvälittäjäämme ja kysy lisää!

  • runsaasti kasvatusmetsiä
  • mäntyvaltainen puusto
  • tienvarsipalsta

Kiinteistön nimi Kiinteistö- tunnus Tila / määräala Kokonais- pinta-ala Maapinta- ala, ha Vesipinta- ala
LisätiedotMustavaaraMustavaara697-401-0231-0013Määräala92.8 ha92.8 ha0 ha

Ristijärvi Mustavaara Hepopuronpalsta

Kiinteistön nimiMustavaara
Kiinteistötunnus697-401-0231-0013
Tila/määräalaMääräala
Kokonaispinta-ala92.8
Maapinta-ala92.8
Vesipinta-ala0

Sijainti

Käy tutustumassa kohteeseen!

Lähiseudun palvelut

Paikka Etäisyys Palvelut
Ristijärvi30 kmperuspalvelut
Hyrynsalmi28 kmperuspalvelut

Kohteen esittely & myynti

Kainuun Metsävälitys LKV
Kehräämöntie 7, 2. krs
87400 KAJAANI
Heikkilä Yrjö
puh. 0400 421 543
email

 


Ota yhteys myyjään

LÄHETÄTutustu myös näihin kohteisiin

www.bonvesta.fi
Suomen parhaat rantatontit ja metsätilat. UPM Bonvesta.